Psihoterapia este un proces de terapie prin vorbire, in care psihoterapeutul utilizeaza cunostintele sale de psihologie si dinamica interpersonala pentru a ajuta oamenii sa rezolve diferite aspecte care ii tulbura in viata lor interioara sau in relatiile cu ceilalti. Psihoterapia utilizeaza analiza, interpretarea si sugestia astfel incat clientul sa dobandeasca o mai mare eficienta personala.
Care este diferenta dintre consiliere si psihoterapie?
Actualmente se spune ca nu exista o diferenta foarte clara, dar consilierea faciliteaza mai mult procesul prin care persoana se aude pe ea insasi. Prin grija, ascultare, interventie, consilierul ajuta clinetul sa isi inteleaga mai bine situatia. Consilierul rezolva mai mult o problema singulara, pe cand psihoterapeutul, de regula, se confrunta cu o serie de probleme.
Consilierea este desori utilizata in anumite faze ale unui proces terapeutic. Pentru explicarea modificarea comportamentelor nedorite cat si pentru schimbarea gandirii negative este necesara o mai buna cunoastere a trecutului. Dar in afara de trecut, psihoterapia are mult de-a face cu extinderea posibilitatilor, gasirea de solutii „aici si acum” si realizarea oricaror interventii sunt necesare pentru a ajuta clientul sa aiba o viata mai plina de satisfactii.
Cum functioneaza psihoterapia?
Exista multe opinii legate de aceasta intrebare. A noastra este aceea ca actul psihoterapeutic difera mersul la medic pentru a fi tratat, vindecat, ci are mai mult legatura cu felul in care reusim sa ne gestionam trecutul si sa-i reducem influenta in viata noastra actuala. Anumite cicatrice, influente ale experientelor trecute nu pot fi sterse, dar le putem face sa fie mai putin relevante in contextul actual. Acest lucru se poate face separand gradual cine esti cu adevarat de ceea ce te conditioneaza, creand o granita intre trecutul si prezentul tau.
Pentru cine este consilierea si psihoterapia?
Oricine poate avea un beneficiu din consiliere sau psihoterapie, pentru ca nimeni nu trece prin viata fara ca la un moment dat sa nu aiba unele dificultati emotionale sau psihologice. Daca exista ceva ce de regula interfereaza cu satisfactia in viata.
Medicentrum vă conectează cu cei mai buni specialiști pe Psihoterapie, care vă pot ajuta să gasiți soluții la problemele dumneavoastră.
https://medicentrum.ro/medicii-nostri/psihoterapie/
Pasul 1 – Alegeți specialistul în Psihoterapie dorit
Pasul 2 – Solicitați evaluare
Pasul 3 – Completați fișa de evaluare caz și nu uitați să atașați documentele medicale pe care le dețineți.
Pasul 4 – Trimiteți
Cazul ajunge la medicul dorit de dumneavoastră, acesta vă citește Fișa de evaluare caz și vă vizualizează documentele, iar în 24 de ore maxim 48 de ore veți fi sunat de medic pentru a discuta despre caz și să vă ofere soluțiile optime de tratament.
La final veți primi și Scrisoare Medicală.