Consultații online Oncologie

Oriunde ai fi, tehnologia MediCentrum ne permite să îţi coordonăm vindecarea.

Prin Consultațiile Online te ajutăm să ai acces rapid la îngrijirea de care ai nevoie.

Cere Consultație Online

Despre Oncologie

Oncologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul cancerului.

Oncologia medicală este specialitatea care se ocupă cu studiul apariţiei şi dezvoltării neoplaziilor maligne, urmărind depistarea, diagnosticul, tratamentul şi monitorizarea postterapeutică a pacienţilor.

Supraviețuirea cancerului s-a îmbunătățit datorită a trei componente principale: îmbunătățirea eforturilor de prevenire pentru a reduce expunerea la factori de risc (de exemplu, fumatul de tutun și consumul de alcool), screening-ul îmbunătățit al mai multor tipuri de cancer (permițând un diagnostic mai precoce) și tratamentului.

Cancerele sunt adesea gestionate prin discuții la conferințe multidisciplinare împotriva cancerului în care se întâlnesc oncologi medicali, oncologi chirurgicali, oncologi radiați, patologi, radiologi și oncologi specifici organelor pentru a găsi cel mai bun management posibil pentru un pacient individual, având în vedere starea psihologică, emoțională și financiară a pacientului.

Este foarte important pentru oncologi să se țină la curent cu cele mai recente progrese în oncologie, deoarece schimbările în gestionarea cancerului sunt destul de frecvente.