Chirurgie Plastică

Dictionarul medical defineste chirurgia plastica drept chirurgia care se ocupa cu repararea, restaurarea, remodelarea sau reconstructia unei parti vatamate, cu malformatii sau pierdute ale corpului uman, trateaza pacienti cu defecte sau deformitati congenitale sau dobandite.

Defectele dobandite pot rezulta in urma bolilor sistemice, a traumatismelor, a arsurilor, a patologiei tumorale, degenerative sau a imbatranirii. Obiectivul specialitatii este restaurarea sau imbunatatirea functiei si a aspectului prin proceduri corectoare si sau reconstructive.

Aceasta este definitia actuala, conform UEMS/EBOPRAS In extenso, aria de competenta a specialitatii cuprinde diagnosticul si tratamentul chirurgical al :

– Arsurilor (indiferent de mecanismul acestora) si a sechelelor postcombustionale

– Traumatismelor insotite de distrugere de parti moi (leziuni extensive tegumentare, scheletice, tendinoase, vasculo-nervoase)

– Chirurgia mainii (leziuni posttraumatice, sindroame de compresie, afectiuni cronice sau sechele postoperatorii

– Patologia tumorala cutanata si de parti moi

– Malformatiilor congenitale

– Suferinte estetice Chirurgia Plastica, Estetica si Microchirurgia Reconstructiva foloseste in afara tehnicilor chirugicale nespecializate si tehnici caracteristice: transplantarea si trasferul tisular, dintre care unele microchirurgicale

Din cauza terminologiei ce utilizeaza cuvantul „plastica”, unii percep aceasta practica ca pe o reconstructie/ remodelare falsa, artificiala a unei parti corporale, in timp ce altii isi imagineaza introducerea unor parti/ dispozitive din plastic in interiorul corpului in vederea functionarii normale a acestuia. Aceste perceptii sunt false; de fapt cuvantul “plastic” deriva din grecesul “ plastikos “, care inseamna “capabil a fi modelat”.

Medicentrum vă conectează cu cei mai buni specialiști pe Chirurgie Plastică, care vă pot ajuta să gasiți soluții la problemele dumneavoastră.

https://medicentrum.ro/medicii-nostri/chirurgie-plastica/

Pasul 1 – Alegeți specialistul în Chirurgie Plastică dorit

Pasul 2 – Solicitați evaluare

Pasul 3 – Completați fișa de evaluare caz și nu uitați să atașați documentele medicale pe care le dețineți.

Pasul 4 – Trimiteți

Cazul ajunge la medicul dorit de dumneavoastră, acesta vaă citește Fișa de evaluare caz și vă vizualizează documentele, iar în 24 de ore maxim 48 de ore veți fi sunat de medic pentru a discuta despre caz și să vă ofere soluțiile optime de tratament. La final pe mail veți primi și Scrisoare Medicală.

Echipa Medicentrum are grijă de sănătatea dumneavoastră, solicită o Evaluare Online la unul dintre specialiştii noştri pentru a primi cea mai bună îngrijire https://medicentrum.ro/medicii-nostri/

Articol scris de Raluca Manzat