Chirurgia pediatrică este specialitatea care cuprinde metode de diagnostic şi tratament chirurgical ale copilului, al cărui organism se află în proces de creştere şi dezvoltare, începând cu vârsta fetală, până la 18 ani.

Ea nu e limitată la o arie anatomică a corpului, cum ar fi toracele sau abdomenul, acoperind o serie intreagă de boli unice copiilor ce necesită tratament specific.

Un copil nu poate fi tratat în același mod ca un pacient adult de talie mai mică. Deși copilul prezintă aceleași organe și structuri, maturitatea și consistența lor sunt diferite.

Practic, această specialitate, necesită cunoştinţe şi abilităţi specifice, pentru tratarea chirurgicală a afecţiunilor congenitale şi dobândite, a urgenţelor chirurgicale ale copilului incluzând şi afecţiuni chirurgicale care la adult fac obiectul altor specialităţi chirurgicale: ortopedie, urologie, chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, chirurgie oncologică, etc.

Chirurgia pediatrică trebuie să facă faţă urgenţelor chirurgicale ale copilului şi să rezolve afecţiunile congenitale şi câştigate.

Medicentrum vă conectează cu cei mai buni specialiști pe Chirurgie Pediatrică, care vă pot ajuta să gasiți soluții la problemele dumneavoastră.

https://medicentrum.ro/medicii-nostri/chirurgie-pediatrica/

Pasul 1 – Alegeți specialistul în Chirurgie Pediatrică dorit

Pasul 2 – Solicitați evaluare

Pasul 3 – Completați fișa de evaluare caz și nu uitați să atașați documentele medicale pe care le dețineți.

Pasul 4 – Trimiteți

Cazul ajunge la medicul dorit de dumneavoastră, acesta vă citește Fișa de evaluare caz și vă vizualizează documentele, iar în 24 de ore maxim 48 de ore veți fi sunat de medic pentru a discuta despre caz și să vă ofere soluțiile optime de tratament. La final pe mail veți primi și Scrisoare Medicală.